Actueel

Inloophuis Aandachtscentrum op tv

Het Aandachtscentrum in Venlo, onderdeel van ’t Groenewold, was laatst op landelijke televisie. Omroep KRO-NCRV was afgereisd naar Limburg, in eerste instantie omdat televisieprogramma The Passion dit jaar in Roermond wordt opgenomen. Reden om eens in Limburg rond te kijken naar wat er in deze provincie bestaat aan diaconale projecten die bijdragen aan de verbondenheid in de samenleving en die oog hebben voor mensen in moeilijke omstandigheden. Zo kwam men terecht bij ons Aandachtscentrum. Er werden opnamen gemaakt, die als item zijn gebruikt in een tv-programma.

Het programma heet ‘Roderick zoekt licht’ en is terug te kijken door op deze link te klikken: https://www.kro-ncrv.nl/programmas/roderickzoekt/seizoenen/seizoen-2020/kansen-in-limburg-kn1711995

Het Aandachtscentrum is het derde item dat aan bod komt en begint 17 minuten na de start van de uitzending.

Oorspronkelijke uitzenddatum was dinsdag 3 maart 2020 om 16.15 uur op NPO 2.

Uitnodiging Ouderbijeenkomst + speciale kinderactiviteitop 11 maart 2020

Download hier de uitnodiging voor een Ouderbijeenkomst + speciale kinderactiviteit voor kinderen in het Vastenavondkamp / Klingerberg, op 11 maart 2020: Brief ouders uitnodiging 11 maart.

Uitreiking eerst Stadspas Venlo

Vanaf 1 januari 2020 is er een nieuwe regeling maatschappelijke participatie minima. Hiermee is de Stadspas Venlo geïntroduceerd voor mantelzorgers en minima. Wie een laag inkomen heeft of vrijwillig zorg verleent aan iemand in zijn of haar omgeving, heeft wellicht recht op StadspasVenlo. Met deze Stadspas kan bij Venlose ondernemingen betaald worden, of het geeft recht op korting.

De eerste stadspas werd officieel uitgereikt, woensdag 8 januari 2020, om 13.00 uur op basisschool Mikado in Blerick. Meer informatie over de Stadspas Venlo is op onze site te lezen (onder Kind en Armoede), en op https://www.venlo.nl/stadspas-venlo.

Gezocht: mensen die willen begeleiden bij het Kinderen en armoede spel

In het kader van het project “Maak Armoede Bespreekbaar” is er een spel ontwikkeld. Denk aan een soort ganzenbord. Het is een beproefde manier om met kinderen in groep 7 of 8 in gesprek te gaan over armoede in Nederland. De kinderen die meespelen worden willekeurig ingedeeld in “arm” en “rijk”. Ze kiezen waar ze hun geld in het spel aan uitgeven, krijgen te maken met meevallers en tegenvallers en leren ondertussen over armoede.

Om dit spel in schoolklassen (groep 7 of 8) te begeleiden zoeken we maatschappelijk betrokken mensen. Lijkt je dat wat? Lees meer in deze bijlage. Daar in staat wat je kunt verwachten en hoe je kunt laten weten dat je geïnteresseerd bent.

Bel voor meer informatie Marjan Schuman of Bettine Arink.

Dag van de Armoede donderdag 17 oktober 2019

Tijdens De Internationale Dag van de Armoede staan we in Limburg gezamenlijk op tegen armoede en de gevolgen daarvan. Door héél Limburg wordt er aandacht gevraagd voor de armoede dichtbij en veraf. Tijdens kooksessies op verschillende plaatsen, het uitdelen van maaltijden en soep wordt nagedacht hoe we armoede en de gevolgen daarvan kunnen aanpakken. Ook in Venlo doen we mee. U bent van harte uitgenodigd om ook mee te doen, met ons het gesprek aan te gaan en/of een hapje te komen eten.

12.00-14.00 uur Zuidpilaar, Reigerstraat 2, Venlo
15.00-17.00 uur Markt, Venlo

Download hier de Flyer Dag van de Armoede Venlo

Download hier de Poster Dag van de Armoede Venlo

Uitnodiging  voor theatervoorstellingen rondom thema armoede

Op donderdagavond 3 oktober 2019 (Basisschool De Harlekijn) en op vrijdagmiddag 15 november 2019 (De Garage) organiseert Bindkracht Venlo theatervoorstellingen met het ThemaTheater “Zelf Sjöldj” rondom het thema armoede. Download hier de uitnodiging.

Nieuwe data Cliëntenraad Sociale Dienst Venlo 2019

De nieuwe data staan in dit document.

Werkconferentie Samen Armoede Uitsluiten 14 mei 2019
Graag nodigen wij u uit voor de werkconferentie over het thema “Samen Armoede Uitsluiten”.

Datum: dinsdag 14 mei 2019 van 13.00-17.15 uur.
Plaats: Gemeenschapshuis De Bantuin,
Pastoor Kierkelsplein 20, Venlo.

Lees hier de uitnodiging, en hier informatie over het thema Positieve Gezondheid.

Graag aanmelden via e-mail: info@stichtinggroenewold.nl
(naam en evt. organisatie vermelden).
Wilt u tevens uw eerste, tweede en derde keuze voor de werktafels kenbaar maken?

Oudere berichten vindt u onder Archief.